- a) Yatağa bağımlılığın tıbbi sebebinin,
- b) Yatağa bağımlılığın kalıcı olup olmadığının,
- c) Yatağa bağımlılığın süresinin, belirtilmesi gerektiğine,
- d) Aile Hekimlerince düzenlenecek raporların ıslak imzalı veya elektronik imzalı ve barkotlu şekilde düzenlenmesi ve barkot kontrolünün ilçe seçim kurulu başkanlığınca yapılması gerektiğine,
Aile Hekimlerimizi Siyasi Kargaşaya Alet Etmeyin
24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerde seyyar sandık uygulamasının Kanuni dayanağı oluşturulmakla birlikte, seyyar sandıklarda oy kullanacak vatandaşların nasıl tespit edileceği bir sorun olarak karşımıza çıkmıştır. Uygulamasının nasıl olacağı Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bir yazı ile belirtilmiştir. Bu yazıda dahi birçok belirsizlik varken ve aile hekimlerimiz ne yapacaklarını bilemezken, işi daha da bilinmeze sokan ve işi içinden çıkılmaz hale getiren haber Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelmiştir.
Yüksek Seçim Kurulu’nun 393 sayılı kararı, Sincan İlçe Seçim Kurulu’nun başvurusu üzerine alınmış bir karardır. Karara konu başvuruda yine aile hekimlerimizle ilgili değişik ithamlarda bulunulmakta, yine aile hekimlerimiz bilinmezlik girdabına sürüklenmektedir. Her zaman olduğu gibi fatura yine aile hekimlerimize çıkarılmaktadır. En yüksek yargı organlarından biri olan Yüksek Seçim Kurulu (anlaşıldığı kadarıyla) hiçbir hekimden görüş almadan seyyar sandık uygulaması ile dayatılan sağlık raporlarının içerik ve biçimine karar vermiştir. Yüksek Seçim Kurulu’nun 393 sayılı kararında şöyle denilmiştir:
“1- Aile Hekimlerince verilen raporlarda;